donderdag 7 oktober 2010

Stamboom op bijzondere manier verwerkt


Het hele stamboomvest
Op 1 oktober startte een nieuwe cursus Stamboomonderzoek in Regionaal Archief Tilburg. Wederom vol geboekt. Zoveel mensen zijn op zoek naar hun voorouders. Wat doen zij uiteindelijk met deze gegevens? Ze zetten ze online, ze delen ze met familieleden, ze schrijven erover in tijdschriften. Misschien schrijven ze wel een boek, waarin de familiegeschiedenis verteld wordt. Vind je schrijven moeilijk? Kom dan naar onze cursus 'Verhalen schrijven in het archief', die in januari begint.

Opa Hendrik, geboren in 1898
 Laatst kwam ik één van de meest bijzondere manieren tegen om gegevens uit een stamboom te verwerken. Het was in een kledingstuk van vilt. Kunstenares Irene van der Wolf uit Breda maakte een vest waarin foto's op textiel van haar opa en oma verwerkt zijn. Vanuit deze foto's borduurde zij draden naar de namen van de drie kinderen, Rie, Henk en Wim. Ook de kinderen van deze kinderen werden erin geborduurd. De onderkant van het vest staat werkelijk vól met namen. 

Oma met de vele nakomelingen


Bijzonder om te zien hoe je eigen stamboom je kan inspireren tot zo´n creatieve uiting. Zelf ook een bijzondere manier gevonden om een stamboom te verwerken? Laat het ons weten door hieronder een reactie te plaatsen. Wie weet kunnen we het als voorbeeld gebruiken in de cursus Stamboomonderzoek.



1 opmerking:

Astrid zei

mPrachtige manier om een stamboom inzichtelijk te maken! Het hoeft echt niet altijd papier of digitaal te zijn. Ik laat het zien aan mijn cursisten