vrijdag 6 mei 2011

Zaterdagactiviteit 14 mei samen met Historische Vereniging Brabant



Zaterdag 14 mei is de Historische Vereniging Brabant te gast bij Regionaal Archief Tilburg. In de hal van het archief is een presentatie te zien rondom huwelijksakten uit de Burgerlijke Stand. Theo van Herwijnen geeft een toelichting op de archiefstukken en de verhalen daarom heen. Drie onderzoekers lichten hun onderzoek toe. Bas de Vet gaat in op de bevolkingsreconstructie van de inwoners van Gilze en Rijen, Pieter van de Sanden vertelt over de familie Van de Sande(n) en het project Geboren in 1809 en Jef van Gils richt zich op de bevolking van Goirle en Hilvarenbeek. Daarna is er een forumdiscussie, waarin ervaringen worden uitgewisseld over de Burgerlijke Stand als genealogische onderzoeksbron.

Voor de bezoekers is er die dag de mogelijkheid in het onderzoekerscentrum zelf in de archiefstukken te duiken op zoek naar gegevens van familieleden of andere personen.

Programma
13.00 - 13.30 uur Ontvangst met koffie of thee
13.30 - 14.15 uur Uitgebreide toelichting op de presentatie met documenten uit de Burgerlijke Stand in de hal van het archief door Theo van Herwijnen
14.30 – 15.30 uur Presentatie van drie projecten door Bas de Vet, Pieter van de Sanden en Jef van Gils gevolgd door een forumdiscussie
9.30 - 16.00 uur  Mogelijkheid voor eigen archiefonderzoek

Lokatie: Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75, 5017 EV Tilburg
Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan via een e-mail aan aanmelding@hvbrabant.nl of bel 073-6421419.

Voor meer informatie over de HVB kijkt u op www.hvbrabant.nl

Regionaal Archief Tilburg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt niet ver van het centraal station en bushaltes. Wanneer u met de auto komt kunt u uw auto alleen parkeren in een parkeerzone. Er zijn enkele grote parkeergarages in de buurt (Tivoli, Heuvelpoort en Pieter Vreedeplein).

Overige activiteiten op 14 mei:
10.00 - 11.00 uur Rondleiding door depot exclusief voor cursisten Oud Schrift
10.00 - 16.00 uur Inloopspreekuur Huizenonderzoek door Rob van Putten (vrije inloop)
11.00 - 12.00 uur Instructie Tilburg Wiki (vrije inloop)

Geen opmerkingen: