dinsdag 5 juni 2012

Brieven van kinderen uit Oisterwijk bewaard voor de toekomst



Op dinsdag 5 juni 2012 sloot een aantal scholen in Oisterwijk een brievenproject af. Leerlingen van ongeveer acht basisscholen hadden brieven geschreven voor de toekomst. Ze beschreven erin hoe zij denken dat het er over 50 jaar uitziet. Hoe leven we dan? Bellen we dan nog met elkaar met een telefoon? Hoe ziet een auto er tegen die tijd uit? Wat voor kleding dragen we dan?



Burgemeester Hans Janssen en Hertog Hendrik ontvingen op 5 juni een enorme berg brieven op de Lind. Alle kinderen waren daarbij aanwezig, van wie er veel verkleed waren in middeleeuwse kleding. De Hertog deponeerde de brieven in een grote kist, waarna de burgemeester deze afsloot. Yvonne Welings was erbij aanwezig als gemeentearchivaris van Oisterwijk. Regionaal Archief Tilburg gaat de brieven bewaren en digitaliseren.





Na het officiële deel zwermden de kinderen uit over de Lind om allerlei spelletjes te doen, naar munten te zoeken als een archeoloog, zwaandel te zwaaien, oude dansen te leren, en nog veel meer. Mooi te zien wat er voor de kinderen in het kader van Oisterwijk800 was georganiseerd.




Na verloop van een lange tijd zullen ze in overleg gepubliceerd gaan worden. De kinderen van nu, die de brieven hebben geschreven, hebben tegen die tijd zelf misschien al wel kinderen. Zullen ze zich dan nog herinneren wat zel zelf voor toekomstbeeld van hebben geschetst in hun Brief aan de Toekomst?

 


1 opmerking:

Yvonne Welings zei

Zie ook deze berichtgeving
http://www.inoisterwijk.nl/nieuws_en_actualiteiten/NieuwsDetail.asp?ID=7086