zaterdag 20 december 2014

Dichters wensen een poetisch 2015, ook in ons archief!

Tien dichters schreven op verzoek van de Tilburgse stadsdichter Jasper Mikkers een nieuwjaarsgedicht. Hun zeer gevarieerde voordrachten werden verfilmd door studenten van de Tilburgse Academy for Creative Industries.

Dichter en tekst zullen een week voor en een week na 1 januari 2015 voor iedereen zichtbaar zijn! Hun filmpjes worden vertoond op tv-schermen en monitoren in winkels, op pleinen en in etalages in het centrum, en in gebouwen van culturele instellingen zoals Regionaal Archief Tilburg, de schouwburg en Nwe Vorst.
Mikkers hoopt zo eenieder rondom de jaarwisseling originele nieuwjaarsgedachten en –wensen mee te geven.

Wie de tien gedichten bekijkt zal opmerken dat na elk gedicht een letter in beeld wordt gebracht. Samen vormen die letters een woord. Doe je best om dit woord te achterhalen en stuur je oplossing op naar Jasper Mikkers (jaspermikkers@home.nl). De eerste tien inzendingen van hen die dit tien-letterwoord weten te achterhalen, ontvangen een unieke fles wijn. Op elk etiket is een van de gedichten afgedrukt dat bovendien door de betreffende dichter is gesigneerd.

De nieuwjaarsgedichten zullen ook als geïllustreerde kaarten in de plaatselijke boekhandels te koop zijn als setje.

Tijdens openingsdagen zijn de gedichten in de hal van het archief te zien en te horen van 23 december tot en met 6 januari.




1 opmerking:

Cees van Raak zei

Het juiste woord sturen naar: jaspermikkers@home.nl