De vermelde leeftijden moeten met een korrel zout genomen worden; de ene keer wordt de leeftijd zeer exact vermeld, de andere keer wordt er maar een slag naar geslagen. Zo overleed op 26 mei 1769 Huijbertje Kooijmans, in de leeftijd van, om precies te zijn, 90 jaar, 10 maanden en 26 dagen, de volgende inschrijving betreft Antje Smits, overleden 8 juni 1769, oud in de seventig jaren en op 21 juli 1769 overleed Willem van Bergijk, oud diep in de 60 jaren:
De achternaam Sestig komt vaak voor in Hooge en Lage Zwaluwe. Het is dan ook erg toevallig dat op 15 december 1774 overleed: Jacob Sestig, in de ouderdom van, jawel, sestig jaren:
De oudste overledene is Jan Moleschot, die in de ouderdom van 100 jaar op 26 juli 1775 overleed:
Sinds januari 1777 worden niet alleen de overlijdens- en begraafdatum en leeftijd vermeld, maar ook een specificatie van de kosten van de begrafenis, bestaande uit het luiden van de klok, kosten van de baar, kosten voor het zinken (van de kist, d.w.z. het neerlaten van de kist) en soms de huurkosten van het graf. Ook wordt aangegeven of de overledene op het kerkhof of in de kerk wordt begraven. De eeerstingeschrevene is Adriaan de Graaf die op 7 januari 1777 overleed en van de armen wordt begraven:
Op 10 april 1777 overleed Neeltje van de Burcht en zij werd op het kerkhof begraven, op 12 mei 1777 overleed Bastiaantje Pieters, zij werd in de kerk begraven. Voor het ligten der zerk wordt een bedrag in rekening gebracht. Zij zal in het graf van haar man bijgezet zijn:
Bastiaantje was slechts zes weken oud, ik mag hopen dat zij toen nog niet getrouwd was :)
BeantwoordenVerwijderenBeste Anoniem,
BeantwoordenVerwijderenHeel goed gezien. Bastiaantje Pieters Weelandt was slechts 6 weken oud. Zij zal dus in een familiegraf bijgezet zijn.