zondag 14 maart 2010

Heemkring Molenheide vernieuwt website

In september 2009 werd de vernieuwde huisvesting van de Heemkring Molenheide aan de Nieuwstraat in Gilze geopend. De ruim 400 leden van de Heemkring zijn zeer actief op het gebied van de plaatselijke geschiedenis en ontplooien tal van activiteiten zoals boekpublicaties en tentoonstellingen.

Al is 2010 nog niet zo oud, de Heemkring kan dit jaar toch al terugzien op wat wapenfeiten. In januari werd het ambitieuze plan gepresenteerd om een historische canon van Gilze en Rijen te maken. De Heemkring wil de geschiedenis van Gilze en Rijen toegankelijk maken voor alle inwoners. Voorzitter en auteur Bert Wagemakers presenteerde in februari zijn boek Een andere geschiedenis van Gilze en Rijen, dat de ruimtelijke ontwikkeling van Gilze en Rijen en het vliegveld beschrijft. Hij heeft voor de samenstelling hiervan veelvuldig gebruik gemaakt van de bronnen zoals die bij het Regionaal Archief Tilburg worden bewaard.
Begin maart is de tentoonstelling 'Eens Molenheide – Honderd jaar vliegbasis Gilze-Rijen' te zien, dat met hulp van uniformen, verhalen, foto's en video's het verleden van het jubilerende vliegveld tot verbeelding brengt.
Het vliegveld is het oudste in Nederland !











Het laatste wapenfeit is dat de Heemkring Molenheide haar website en logo heeft vernieuwd. Kortom een heemkundekring in beweging met oog voor het verleden maar met de blik op de toekomst.

Geen opmerkingen: