donderdag 6 december 2012

Om goed te bewaren: Brieven aan de ToekomstOp donderdag 6 december ontving gemeentearchivaris Yvonne Welings in Regionaal Archief Tilburg een enorme stapel brieven van Oisterwijkse kinderen.

Het gaat om de ‘Brieven aan de Toekomst’ die de kinderen eerder in 2012 schreven. Een kopie van deze brieven wordt bewaard onder het monument dat op 12 december in het stadshart van Oisterwijk onthuld wordt.
De Brieven aan de Toekomst vormen een onderdeel van het jubileumjaar Oisterwijk 800, dat in februari 2013 eindigt. Regionaal Archief Tilburg heeft diverse keren aandacht geschonken aan dit feestjaar. Nu gaat het de brieven van de kinderen bewaren voor de toekomst.Van alle brieven zijn kopieën gemaakt. Deze kopieën worden bewaard in een hermetisch afgesloten bus in het kunstwerk-monument.
Over vijftig jaar worden de brieven weer tevoorschijn gehaald en kunnen de kinderen zelf beoordelen wat er van hun toekomstverwachtingen uit is gekomen. De kinderen van nu hebben tegen die tijd zelf misschien al wel kinderen. Zullen ze zich dan nog herinneren wat ze zelf voor toekomstbeeld hebben geschetst in hun Brief aan de Toekomst?Dank aan Paul Spapens voor de laatste twee foto's.

Geen opmerkingen: