woensdag 5 november 2014

Wat komt niet terug op de nieuwe website? (deel 1)

We werken hard aan een nieuwe site. De huidige website bevat bijna 1000 pagina's met teksten over van alles en nog wat. In de voorbije jaren zijn die successievelijk online geplaatst. Wij hebben daar in al die jaren niet of nauwelijks nog naar omgekeken. We grijpen deze gelegenheid dan ook aan om schoon schip te maken en de pagina's die niet meer relevant zijn van de website te verwijderen. Veel van die informatiepagina’s zijn inmiddels in een andere vorm terug te vinden via de TilburgWiki is , of via andere websites.

Een van de succesvolste pagina's die niet terugkomt in de nieuwe website is die van de ‘genealogische websites van bezoekers’. Mensen met een digitale presentatie van hun stamboom, konden die aanmelden om in deze lijst opgenomen te worden. Ondertussen zijn er zóveel anderen die dergelijke lijsten met stambomen aanbieden, veel mooier en overzichtelijker gepresenteerd dan bij ons, dat we graag naar die lijsten verwijzen. Bovendien kun je daar veel meer vinden dan in de beperkte lijst die wij onderhielden.

Je vindt dergelijke lijsten bijvoorbeeld op wiewaswie.nl, genealogieonline.nl en op stamboomzoeker.nl. Daar kunnen wij niet tegenop!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Daar kunnen jullie niet tegen op? nou vind jullie genealogie gedeelte veel gebruiksvriendelijker dan wieiswie en al mijn werk voor niets want ik heb alle aktes in mijn genealogieprogramma gelinkt naar jullie site.

Bedankt voor niets

Ferry Bakker zei

Helemaal eens met Anoniem.
Jullie site is (was) top!

Jan van der Linden zei

Dat is jammer, want sites, die een duidelijke binding hebben met de regio zijn een aanvulling op de info van het archief zelf.

Anoniem zei

Waarom deze pagina moet verdwijnen begrijpen de bezoekers van de website niet. De pagina kost het archief geen eurocent, is gebruiksvriendelijk en inderdaad een meerwaarde voor de website van het archief. Waarom toch altijd veranderen wanneer iets zijn nut bewezen heeft.

Anoniem zei

De site wiewaswie is niet te vergelijken met die van jullie, hier zit je regelmatig te ergeren.
Laat het zoals het is, hij is veel beter te gebruiken en de akte gratis in te zien.

Luud de Brouwer zei

@Jan en anderen
Dank voor jullie reacties.

Even voor de duidelijkheid: je kunt straks nog steeds zoeken naar personen in onze website én de scans gratis inzien! Daar verandert niets aan. Het is met name de presentatie van de gegevens die anders gaat worden. We horen straks graag wat jullie er van vinden.
Het zal best even wennen zijn, maar alles bij het oude laten is niet altijd het beste. Nogmaals; we horen julllie opmerkingen graag.

@Jan
Dat van die links... dat is inderdaad heel jammer voor je. Je weet toch dat je de akten ook kunt downloaden, precies de akte die je zoekt uitsnijden en bewaren en dan in je programma of bestand plaatsen? Dat is ook een prima manier om de bron zichtbaar te maken en te houden.

De pagina met genealogische links is behoorlijk onderhoudsgevoelig. Enkele keren per jaar checken we de links, of ze allemaal nog werken en naar de juiste site verwijzen. Het invoeren van de links is ook "werk".
Maar dat is niet eens de belangrijkste reden. Er zijn, zoals we ook aangeven, inmiddels veel betere sites die het verwijzen naar genealogische websites aanbieden. Daar komen veel meer stamboomonderzoeker dan allen bij onze website.
Het argument van de "binding met de regio" is wel sterk.
We houden het nog even in beraad.