vrijdag 31 oktober 2014

Frenk en Heenk in Raad van Toezicht van Stichting MommerskwartierMet ingang van 1 november worden Marjo Frenk en Liesbeth Heenk benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Mommerskwartier (TextielMuseum/TextielLab, Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg). Marjo Frenk was in de afgelopen collegeperiode wethouder voor onder andere cultuur in het college van B&W van de gemeente Tilburg. Liesbeth Heenk heeft een brede culturele en ondernemers achtergrond. Zij heeft onder meer ervaring opgedaan bij Koninklijk Paleis Amsterdam, Sotheby’s, Drents Museum en Museum Boymans van Beuningen.

Stichting Mommerskwartier heeft er recent voor gekozen de Raad van Toezicht uit te breiden in verband met de snelle ontwikkeling van de organisatie. Het TextielMuseum en TextielLab mogen zich verheugen in steeds meer (inter)nationale belangstelling. Daarnaast is er een ambitieuze agenda voor de toekomst gepresenteerd, het zogenaamde Bidbook. Ook Stadsmuseum Tilburg maakt een interessante ontwikkeling door met onder andere aandacht voor het opzetten van een digitaal museum. Regionaal Archief Tilburg is volop betrokken in de digitalisering van gemeentelijke administraties wat leidt tot nieuwe afspraken met de betrokken overheden.

De Raad van Toezicht wordt versterkt met deze twee benoemingen en binnenkort volgt een zevende lid, om zodoende in lijn met de ambities de capaciteit en competenties te versterken.

Geen opmerkingen: