dinsdag 27 april 2010

Regionaal Archief Leiden goes 23 dingen

Vorige jaar hebben 15 medewerkers van het archief de cursus 23 archiefdingen doorlopen. Samen met het BHIC en het Nationaal Archief waren we één van de eerste archieven die zich aan die cursus waagden. Uiteindelijk haalden 11 cursisten de eindstreep! Van de vier overgebleven medewerkers zijn er nog drie bezig om de cursus alsnog af te ronden in de zogenaamde bezemklas.

Omdat wij een van de eerste waren, hebben we in het traject heel wat geleerd, wat we met andere archieven kunnen delen. Wij waren dan ook heel blij dat we afgelopen maandag een groep van 12 Leidse collega´s, die binnenkort de cursus 23 archiefdingen gaan doorlopen, alle ins en outs konden vertellen over de cursus. Voor de lunch vertelde Luud de Brouwer over web 2.0 en het effect/invloed op het gewone leven en het archiefwezen aan de hand van een plaatjes-rijke presentatie. Na de pauze werd het verhaal verteld van een deelnemer/coach aan het project. Tijdens en na deze presentatie hadden de Leidse collega´s voornamelijk wat vragen van praktische aard aangaande privacy, tijdsbestek, invloed op het dagelijkse werk...

We hopen dat we de collega´s warm gemaakt hebben voor de cursus en we kijken uit naar een ieders blogposten.

2 opmerkingen:

Peter Brandenburg (RAL-Leiden) zei

Met een leuke officieuze kick-off zijn we door onze Tiburgse collega's de geode richting op "geschopt". De enthousiaste medewerking heeft zijn uitstraling bij de "Leidenaars" niet gemist. Voorbeeld van goede samenwerking !! Waarschijnlijk gaat dit zijn uitwerking niet missen in onze toekomstige contacten. Ik zal er alles aan doen dit te bevorderen. #23 x dank!

Luud zei

@Peter
Goed te horen dat jullie er wat aan gehad hebben. Voor ons is het ook altijd weer leerzaam en het houdt ons ook scherp. Interactie met vak- en andere broeders is altijd nuttig en werpt vruchten af.
Succes in Leiden!