woensdag 28 april 2010

Lezing Tilburgse Toal door Gerard Steijns

Tilburgse Toal, een inleiding, door oud gemeentearchivaris Gerard Steijns

Op zaterdag 8 mei houdt Gerard Steijns een inleiding over de Tilburgse Taol. Aan de hand van sprekende voorbeelden, maak je als toehoorder kennis met de Tilburgse Taol. Steijns laat zien hoe de Taol wordt geschreven en hoe deze terugkomt in verhalen, poëzie en liedjes. De laatste tijd is er veel aandacht voor het Tilburgs. Het liedjesfestival Kèndenkwèèk, het Tilburgs Dikteej, een heuse cursus in de Tilburgse Taol, allemaal initiatieven die het Tilburgs levend houden. De lezing is uiteraard ook bedoeld voor mensen die de Tilburgse Toal niet machtig zijn!

Gerard Steijns is oud-gemeentearchivaris van Regionaal Archief Tilburg. Daarvoor was hij werkzaam bij het Rijksarchief in Den Bosch en stadsarchief van Breda. Momenteel is hij met pensioen, maar nog zeer actief onder andere als bestuurslid van de Stichting Tilburgse Taol en het gildewezen. Hij publiceerde over bijvoorbeeld Willem II, de kerk van het Heike, en het Sint-Sebastiaansgilde.

Programma zaterdag 8 mei
10:15 uur: Inloop met koffie/thee
10:30 uur: Start van de lezing van Gerard Steijns
11:30 uur: Afsluiting

Locatie: Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75, 5017 EV Tilburg

LET OP: Vooraf aanmelden: via info@regionaalarchieftilburg.nl.
Wees er snel bij, er is ruimte voor maximaal 25 personen!
Vrij entree

Na de lezing is er ook de mogelijkheid om eigen archiefonderzoek te doen in het onderzoekerscentrum, geopend van 9.30 – 16.00 uur

Geen opmerkingen: