woensdag 23 september 2009

Rotaryclub Triborch aan de slag in het archief

Op maandag 21 september was de Rotaryclub Triborch te gast bij het Regionaal Archief Tilburg.
Op initiatief van Sandra Franken en Berna Trommelen kwamen ongeveer 30 rotarians naar het Onderzoekerscentrum aan de Kazernehof om daar wat broodjes te eten, een drankje te nuttigen en daarna de handen uit de mouwen te steken.
In het kader van het project "Krachtbron, Vrouwen in Tilburg" zetten beide vrouwen hun medeleden aan het werk. Ze hadden 13 verschillende opdrachten op papier gezet en in groepjes van twee (of meer) gingen de leden van Rotaryclub Triborch aan het werk om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Het doel was om informatie te verzamelen over Tilburgse vrouwen uit een selectie van boeken uit de collectie van het Regionaal Archief Tilburg. Medewerkster Astrid de Beer had de selectie gemaakt en diende ook als vraagbaak voor leden die met hun onderzoek vastliepen.

Er is hard en enthousiast gewerkt door de aanwezige leden en de meeste formulieren kwamen beschreven terug in handen van de organisatoren.
We zijn benieuwd of het resultaat terug te vinden is in het boek dat in het kader van dit project in december 2009 zal verschijnen. Daarmee levert dit project een bijzondere bijdrage aan de festiviteiten in 2009 rond de viering van het feit dat Tilburg 200 jaar geleden stadsrechten ontving.

4 opmerkingen:

Petra Robben zei

Hoi Astrid
Dat klinkt enorm goed in de richting van onze strategie, namelijk in community-vorm een onderzoek uitwerken. Was het eenmalig of komen ze nog een keer terug?
In elk geval hartstikke goed vind ik, zo'n initiatief en dat je daar ruimte voor maakt!

mirjam zei

Geweldig. Ik ben heel benieuwd naar de opdrachten (nog wat vaag) en het uiteindelijke digitale vrouwenarchief. Ik volg het!!

Gerda de Vries zei

Geweldig initiatief! Ik was er graag bij geweest.
Ik zou graag zien, dat Feniks, stedelijk centrum voor Emancipatie, als initiator en als opdrachtnemer van de gemeente Tilbrug voor het project Krachtbron, genoemd wordt op deze weblog. T.z.t. graag contact, omdat we bij Feniks, als doorstart van het vroegere Vrouwencentrum, nog een uniek archief hebben van de 2e feministische golf in Tilburg. Veel succes!

Gerda de Vries, directeur Feniks

Luud zei

@Gerda
Ik zal er een aparte blogpost aan wijden, dat lijkt me beter. Wel heel goed om te merken dat dit weblog dit soort van reactie losmaakt :-)