vrijdag 23 oktober 2009

Geboren in 1809: uitgevlogen!


Op zaterdag 10 oktober vond de afsluiting plaats van project Geboren in 1809.Van begin januari tot eind juni hebben zestig enthousiaste deelnemers hard gewerkt om zoveel mogelijk informatie over de 338 borelingen uit 1809 in de wiki te zetten. Op 10 oktober werd het resultaat van het project gepresenteerd door de deelnemers zelf aan de Tilburgse bevolking. Behalve een doorlopende presentatie van het project waren er ook verschillende lezingen: Pieter van de Sanden sprak over zijn beleving van het project, Jace van de Ven vertelde een (bijna waargebeurd!)verhaal over de 339e boreling van 1809 en Cor van der Heijden legde uit hoe hij de gegevens van de wiki gaat gebruiken voor zijn boek.
Om zoveel mogelijk toehoorders te genereren liep stadsomroeper Henk van den Nieuwenhuizen, Gekleed in passende kledij en gewapend met een ratel en een geweldig stembereik, door de Tilburgse binnenstad.

Om 13.00 uur was de officiële afsluiting die werd begeleid door muziek (onder leiding van Lauran van der Sanden). In toespraken van, onder andere, projectleider en -coördinator werden de deelnemers bedankt voor hun inzet, gedrevenheid en enthousiasme. Daarna waren er cadeau´s (kalender), verrassingen (uitstapje in november naar het Peerke Donders Paviljoen) en koffe met iets lekkers.

Het was een gezellige dag en een mooie afsluiting van een prachtig project!


Voor een impressie van de dag, zie de slideshow hieronder.


Created with flickr slideshow.

4 opmerkingen:

Jojanneke zei

Hoi Astrid, mooi stukje en ook leuk met de foto's in Slidehow. Heel 2.0!

Astrid zei

@Jojanneke

Leuk he? Ik maak graag slideshows want dan voel ik me inderdaad erg 2.0 :-)

Petra Robben zei

Hoi Astrid
Dat zijn mooie foto's. Heb jij die gemaakt? Je hebt je roeping gemist! Of geleerd in de cursus? ;-)

Astrid zei

@Petra

Hahaha....het zijn zeker hele mooie foto's! Jan Stads komt alle eer toe want die heeft ze gemaakt!