maandag 19 oktober 2009

RSS-feed op de website

Anno 2009 zou je denken dat het integreren van een rss-feed in een website een fluitje van een cent is. Dat valt soms tegen. Gelukkig zijn de medewerkers van Pictura Database Publishing er in geslaagd om het in onze website te integreren. Ik beschouw dat als een klein succes.
Integratie van informatiestromen naar één punt is handig. Doordat de rss-feed van dit weblog nu als nieuws op de website van het Regionaal Archief Tilburg komt, is dit weblog veel beter geïntegreerd geraakt in de informatiekanalen die wij willen gebruiken.
Daarnaast kunnen we nu ook de filmpjes van het YouTube-kanaal van het archief op elke pagina in de website embedden (insluiten). Binnenkort kan dat ook op de homepage, dan zijn we weer een stap verder.

Overigens is het nieuws op de website niet alleen afkomstig vanaf dit weblog. Het korte termijn nieuws (bv. plotselinge extra sluiting) publiceren we meestal via de nieuwsvoorziening van de website. Op die manier blijft het weblog gereserveerd voor meer verhalend nieuws waar het publiek op kan reageren.