woensdag 18 november 2009

Een praktische toepassing van Google StreetviewVan de meeste panden in Tilburg zijn de bouwtekeningen digitaal in te zien via de website van de gemeente Tilburg. In de meeste gevallen is gebruik van het bouwarchief zelfbediening, desnoods vanuit een luie stoel.
Maar de aanleg van dit digitale bouwarchief is natuurlijk mensenwerk. Het gebeurt dus wel eens dat een dossier ontbreekt of niet compleet is. Regelmatig krijgen we vragen waar gegevens en tekeningen te vinden zijn. Sinds vorige week hebben we er een prachtig stuk gereedschap bij. Tilburg en omstreken is in beeld gebracht door Google Streetview. Je kunt straten bekijken en inzoomen op gevels. Je kunt zo op een makkelijke manier uitvinden hoe een pand eruit ziet. Zitten er twee huisnummers op, heeft het hoekhuis ook een deur aan de zijkant? Het zijn zomaar een paar vragen die je door Pegman in een straat te zetten kunt beantwoorden.We gebruikten Google Maps natuurlijk al wel om panden te lokaliseren maar met Streetview lukt het waarschijnlijk nog beter antwoorden te geven. We moeten wel realistisch blijven: wat niet meer bestaat aan tekeningen kunnen we ook niet terug goochelen met Google Maps of Streetview.

1 opmerking:

Mirjam Heijs zei

Ja, dat is weer een mooi ding erbij! Helaas zijn de foto's van even geleden.. kun je niet zien hoe mooi ons huis inmiddels opgeknapt :-)