vrijdag 21 januari 2011

Kaart van Zijnen op tv!

Kijk maandag 24 januari naar Omroep Brabant, want het uitrollen van de Kaart van Zijnen wordt gefilmd. De kaart van drie bij vier meter gaat op transport naar Heiloo, waar het bedrijf Pictura het enorme archiefstuk zal digitaliseren. Voordat de kaart op pad kan, wordt een conditierapport gemaakt door de behoudsmedewerker van het archief, waarbij restauratieatelier De Tiendschuur advies geeft. Daarvoor is het nodig de kaart nog eens goed te bestuderen, uitgerold! Het uitrollen is een spannend moment want door de grootte is dat een heel karwei. Om 9.40 uur zal live via Omroep Brabant Radio verslag worden gedaan.

Op maandag is het archief altijd gesloten, publiek kan dus niet van de kaart genieten op deze dag. Deze mogelijkheid komt hopelijk later in 2011 nog. Als de staat van de kaart uit 1760 het toelaat, wordt deze korte tijd tentoongesteld. Via de website van het archief zal de kaart in digitale vorm beschikbaar komen.

In juli 2010 is de kaart één maal eerder uitgerold voor een eerste bestudering van de staat van de kaart. Lees hier het verslag.

2 opmerkingen:

Petra Robben zei

Ha Jojanneke, hartstikke leuk dat er radio en TV naar toe komt. Toi toi maandag!

Luud zei

Jammer dat ik er niet bij kan zijn, want ik vind het leuk dat er lekker aandacht voor is.

Jullie maken er vast iets moois van! En ik kan het 's avonds terugkijken op de tv!