donderdag 28 april 2011

Gerichter zoeken binnen FamilysearchAl jaren verzamelen Mormonen allerlei persoonsgegevens. Er liggen heel wat microfilms opgeslagen in Salt Lake City in de Amerikaanse staat Utah.
In het verleden was het alleen mogelijk daar onderzoek te doen. Maar tijden veranderen en veel van de microfilms komen digitaal beschikbaar. Via Familysearch zijn er heel veel bestanden te doorzoeken. Maar natuurlijk is lang niet alles is geïndexeerd en er zitten ook schrijffouten in de indexen. Maar het is zeker de moeite waard en het kan, zoals ik zelf ondervonden heb, voor het buitenland mooie vondsten opleveren.
Ook dichter bij huis kan het een goede aanvulling zijn op al bestaande digitale bronnen. Er zijn in de afgelopen periode heel wat microfilms met Nederlandse registers gedigitaliseerd. Dankzij Dhr. Jaques Verheijden is uit deze kluwen van allerlei registertype, fout gespelde plaatsnamen ect. een overzichtelijke reeks ontstaan. Per plaatsnaam zijn er lijsten gemaakt van registers en periodes die beschikbaar zijn. Al met al een mooie uitbreiding van mogelijkheden voor stamboomonderzoek.

Geen opmerkingen: