vrijdag 2 september 2011

Poll over aanspreekvorm zeer veel ingevuld


In de maand augustus, een vakantiemaand, liep op de homepage van de website een poll over de aanspreekvorm vanuit Regionaal Archief Tilburg. Hoe willen onze bezoekers, gebruikers of onderzoekers aangesproken worden? Door 'u', door 'je' / 'jij' of maakt het ze niet uit?

In totaal is de poll 564 keer ingevuld! Vergeleken met de respons van andere polls is dat enorm vaak! Het is dus duidelijk een onderwerp dat onze webbezoekers bezighoudt.
Er is een lichte voorkeur voor 'u': 222 stemmen. Dit wordt op de voet gevolgd door 'je' en 'jij': 206 stemmen. 136 stemmers maakt het niet uit hoe ze worden aangesproken vanuit het archief.

En nu? We zijn er nog niet helemaal uit welke keuzes we gaan maken. Het wordt moeilijk iedereen tevreden te stellen.

De nieuwe poll is alweer gelanceerd. Deze keer willen we iets weten over onze nieuwsbrief. Die versturen we eens per maand, steeds een week vóór de zaterdagopenstelling. We kondigen dan aan wat we de zaterdag erop aan activiteiten hebben georganiseerd. Kort en bondig houden we de abonnees op de hoogte van nieuws vanuit Regionaal Archief Tilburg. Nog geen lid? Aanmelden kan via de site.

PS, vanochtend is er weer een boordevolle nieuwsbrief verstuurd, met uiteraard aandacht voor Open Monumentendag op 11 september. De gemeente-archivaris, Yvonne Welings, geeft die dag vier keer een rondleiding in het archiefdepot! Een unieke gelegenheid het ondergrondse depot eens te bekijken. Hier laten we anders vrijwel nooit bezoekers toe. Wacht niet te lang met inschrijven, want er is maar ruimte voor een beperkt aantal deelnemers.

Geen opmerkingen: