donderdag 3 november 2011

militieregisters online

Vandaag wordt de website http://www.militieregisters.nl/ gelanceerd! De militieregisters van 16 archieven zijn gescand en online gezet zodat deze bron beschikbaar is voor een breed publiek. De scans zijn geïndiceerd door vrijwilligers van het project vele handen maken licht werk! Open archieven door crouwdsourcing, een initiatief van Stadsarchief Amsterdam.

De militieregisters uit het werkgebied van Regionaal Archief Tilburg zijn helaas niet te vinden via deze website, daarvoor blijft een bezoek aan het archief noodzakelijk. Maar de militieregisters van verschillende andere Brabantse archieven zoals het BHIC, Gemeentearchief Waalwijk, Stadsarchief 's-Hertogenbosch en Het Markiezenhof zijn wel online in te zien.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat jammer dat de militieregisters van het RAT niet online zijn in te zien.

Michiel zei

Het is iets te kort door de bocht (of hoe je het wil noemen) door te zeggen dat de militieregisters van de verschillende andere Brabantse archieven wel online zijn in te zien. De militieregisters van deze archieven komen namelijk nog online; voor wat betreft het BHIC heb ik het nagevraagd: het kan nog wel even duren...