woensdag 10 oktober 2012

Wit-Rusland is watching us!

De 100.000 "views" zijn gepasseerd op YouTube! 
Wie had dat gedacht toen we 4 jaar geleden voorzichtig begonnen met het "uploaden" van korte filmpjes. Tot die tijd lagen de bewegende beelden geduldig in het depot te wachten op kijkers die niet wisten dat de beelden er waren.
Carnaval in de jaren '60 is het eerste filmpje dat we publiceerden. Het zijn geen geweldige beelden, maar ze werden wel enthousiast ontvangen. Inmiddels staan er 100 films en filmpjes op ons YouTube kanaal. Veelal zijn het gedigitaliseerde 8 mm films: beelden van vroeger, nostalgische beelden, gewone huis-, tuin- en keukenzaken, beelden met bekenden en vooral met heel veel onbekenden. Er kwamen reacties van mensen die hun waardering uitspraken, die verrast werden door de beelden, die de beelden anders nooit hadden gezien.
We gebruiken dit kanaal ook om uit te leggen wat je kunt doen bij het archief, wat en hoe je er kunt zoeken en vinden. En YouTube geeft ons ook de mogelijkheid films van anderen favoriet te maken: kijk dit is misschien ook interessant om te bekijken.

Om dit 100.000 feestje te vieren ben ik eens de statistieken en de commentaren ingedoken: verrassende ontdekkingen kun je dan doen.
Wist u bijvoorbeeld dat het meest bekeken zijn nog steeds de beelden van de Tilburgse bevrijding: bijna 9000 keer?
Wist u dat op deze beelden ook de meeste reacties kwamen?
Wist u dat: het filmpje over het maken van een lakzegel ook in Saoedi Arabië werd bekeken?
Weet u wat een Poepjéé is?
Weet u het verschil tussen een Fiat 600 en een Fiat 500?
Wist u dat Marc-Marie ook ons archief heeft bezocht en dat 685 mensen dat ook via ons YouTube kanaal hebben gezien?
 

En... wist u dat er in Wit-Rusland iemand meekijkt? Hij of zij bekeek 3 keer de beelden van de stadsrit in de Fiat .... Weet u waarom?1 opmerking:

Yvonne Welings zei

Mirjam, iets om trots op te zijn !

Yvonne