woensdag 13 maart 2013

Ons bedrijfsplan voor 2013

In het eerste kwartaal van ieder jaar presenteren we in het bedrijfsplan wat we allemaal gaan doen in dat jaar. Dat wordt samen met de plannen van TextielMuseum en Stadsmuseum Tilburg gebundeld in het Bedrijfsplan Stichting Mommerskwartier 2013.
Anders dan andere jaren verspreiden we dat in 2013 geheel digitaal. Benieuwd naar onze plannen? Neem dan eens een kijkje. De tekst over het archief start op pagina 30.

Je vindt er beschreven wat we voor de Charterbank Tilburg gaan doen, en voor het jubileum van Geertruidenberg: 800 jaar stadsrechten! En een deel van onze vrijwilligers krijgt een opleiding: nu alle bevolkingsregisters van de aangesloten gemeenten bijna helemaal geïndiceerd zijn door onze vrijwilligers, richten we onze pijlen op de volgende klus: het beter toegankelijk maken van de collectie doop-, trouw- en begraafboeken. De vrijwilligers die hun tanden in deze klus gaan zetten krijgen een cursus op maat om goed beslagen ten ijs te komen.
Dit en veel meer is te lezen, verdeeld in wat we doen, voor de (virtuele) bezoekers, voor onze partners, voor onze medewerkers en voor de regiogemeenten waar we voor werken.

2 opmerkingen:

Pieter vd Sanden zei

Dag. Ik lees dat DTB-boeken opnieuw geindexeerd gaan worden (of is het alleen het koppelen van bestaande index aan de scans?). Er staat in DTB (en in BS) veel meer informatie dan de standaard indexering. Het zou heel mooi zijn als het materiaal op álle er in voorkomende informatie doorzoekbaar is. Wel een hele, maar zeer dankbare klus. Overigens veel succes met het archief van de toekomst.

Luud de Brouwer zei

@Pieter
Ik snap dat het zo inderdaad werkt. Wij redeneren nog steeds zo dat, omdat de scans online staan, gratis, kun je daar de extra informatie uit halen die je nieuwe combinatiemogelijkheden biedt.
We realiseren ons dat zoeken op doop- en huwelijksgetuigen veel extra mogelijkheden biedt, maar gezien de hoeveelheid registers en de complexiteit daarvan, gaan we toch voor de pragmatische insteek. Dan boeken we sneller resultaat. Wie weet wat de toekomst nog aan mogelijkheden gaat bieden voor een verdiepingsslag.