dinsdag 5 maart 2013

Passie voor geschiedenis

Van 8 tot en met 17 maart is in het Duvelhok een expositie te zien van de kunstenaars die werken in het Carrégebouw in Tilburg. Ieder jaar exposeren deze kunstenaars gezamenlijk, met ieder jaar een nieuw thema. Dit jaar is dat 'Passie'. En bij de expositie verschijnt een krant, waarin dit keer twee vrijwilligers van Regionaal Archief Tilburg vertellen over hun passie voor hun werk bij het archief.

Anja Vorstenbosch en Frans Manni werken allebei aan de inmense verzameling bidprentjes. Ze ordenen de vele binnengekomen prentjes, ontdubbelen en verpakken ze in zuurvrij plastic. Yvonne Mutsaers, een derde vrijwilliger die met bidprentjes werkt, zorgt dat de prentjes op de juiste plek in de ladenkasten worden opgeborgen. Op die manier kunnen anderen weer gebruik maken van de prentjes. Gegevens uit de prentjes worden toegevoegd aan beschrijvingen in de genealogische databank, zodat dat weer gebruikt kan worden in stamboomonderzoek. Onmisbaar, dit werk van Anja, Frans en Yvonne!

Zoals ze zelf beamen zijn ze een goed team en doen ze dit werk met veel plezier. Anja: "Ik vind het vrijwilligerswerk sowieso erg leuk om te doen, maar ik vind het bidprentje het leukste document om te onderzoeken."

Passie expositie - 8 t/m 17 maart 2013
Duvelhok, St. Josephstraat 133, Tilburg
Opening op vrijdag 8 maart vanaf 20.00 uur
Zie voor meer info op Facebook.

Frans heeft verschillende stamboomonderzoeken gedaan. Zie de resultaten op zijn website.

2 opmerkingen:

marion zei

met hulde en dank voor het werk aan de bidprentjes. Het is inderdaad erg leuk om ze te bekijken bij stamboomonderzoek

regionaal archief tilburg zei

Wij zijn onze vrijwilligers ook heel dankbaar voor hun werk.