donderdag 28 maart 2013

Op zoek naar familie in Oosterhout?

Alle namen tellen mee.
Dit is misschien wel het gevoel dat veel mensen hebben als ze stamboomonderzoek doen. Vaak zijn documenten en registers uit het verleden dé schakel naar voorouders. Tientallen vrijwilligers van Regionaal Archief Tilburg werken eraan mee om persoonsnamen uit allerlei documenten en registers samen te brengen in de database van het archief. Dit is een rijke bron geworden voor stamboomonderzoek en familiegeschiedenis, die iedereen gratis kan gebruiken. Het werk dat de vrijwilligers doen is van onschatbare waarde voor diegenen die op zoek zijn naar hun voorouders. Ook de voorouders uit Oosterhout!

Helpende handen gezocht
Heeft u interesse in de inwoners van Oosterhout in het verleden, hun beroepen en samenstelling van de gezinnen? Help dan mee aan het invoeren van alle namen uit oude Oosterhoutse bevolkingsregisters in de database van Regionaal Archief Tilburg. Het werk gaat grotendeels digitaal en kan vanuit huis gedaan worden.'


Informatiebijeenkomst
Kom op donderdag 4 april tussen 18.30 en 20.00 uur naar het Historisch Informatiepunt (HIP) in de bibliotheek van Oosterhout. Namens Regionaal Archief Tilburg ben ik aanwezig en vertel u graag over de bevolkingsregisters van Oosterhout. U hoort dan ook meer over de mogelijkheid  om vanuit huis mee te helpen om nog meer Oosterhoutse namen beschikbaar te maken voor stamboomonderzoek.
Graag tot ziens op donderdag 4 april van 18.30 tot 20.00 uur
Theek 5
Torenplein 8
4901 EC Oosterhout
ans.holman@mommerskwartier.nl


5 opmerkingen:

Yvonne Welings zei

De aankondiging van 4 april op
Uit in Oosterhout http://www.uitinoosterhout.nl/go/c18b940f-ec3d-417c-858b2a3b1b9ef376

www.reubsaet.net zei

Ongeveer één jaar geleden werd ik getipt dat de familie Ripzaad uit Oosterhout afstamt van Winand Rubsaet uit Rotterdam. Omdat ik onderzoek doe naar de afstammelingen met de naam Reubsaet of daaraan gerelateerd, was ik nieuwsgierig naar die tak. Inmiddels heb ik dankzij de vrijwilligers die de database van het archief in Tilburg vullen veel feiten kunnen achterhalen van de familie Ripzaad en ook vele documenten kunnen raadplegen.
Waarvoor mijn welgemeende dank.
W.C.N. Reubsaet (www.reubsaet.net)

Ans Holman zei

Fijn om te horen, zeker ook voor onze vrijwilligers, dat de database gewaardeerd wordt. We werken er hard aan om nóg meer namen toe te voegen.

Harde schijf vernietigen op locatie zei

Knap dat dit project wordt ondersteund door vrijwilligers. Ben erg benieuwd om te zien hoe groot de stambomen zullen worden!

Anoniem zei

Ben inmiddels aangeland bij 95.000 Entries allemaal gelinked met Oosterhout. Heb alles uit de digitale archieven verwerkt en een aantal bestaande stambomen gekoppeld. Ook de info uit "de Brabantsche Leeuw" m.b.t. oosterhout is verwerkt.