maandag 3 februari 2014

De digitale cursus Familiegeschiedenis is weer begonnen!

Op zaterdag 1 februari is voor de tweede maal de digitale cursus Familiegeschiedenis weer begonnen. Deze cursus is een gezamenlijk project van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) en Regionaal Archief Tilburg. Negentien cursisten waren aanwezig bij de startbijeenkomst in het BHIC voor een kennismaking en instructie. De komende vier maanden gaan zij zich bezighouden met het onderzoek doen naar een voorouder en het schrijven daarover.

De cursus Familiegeschiedenis is -afgezien van een startbijeenkomst en een afsluiting- geheel digitaal. Via een digitale leeromgeving krijgen de cursisten verschillende schrijf- en zoekopdrachten aangeboden. De docenten plaatsen ook regelmatig content op de digitale leeromgeving. Verder is het de bedoeling dat de cursisten via het forum met elkaar communiceren, dat zij elkaars verhalen lezen en daarop reageren. Op deze manier kunnen ze van elkaars verhalen leren. Iedere cursist kan via het forum nieuwe bijdragen posten, vragen stellen en in contact komen met mede-cursisten en docenten. De cursus bevat componenten als stamboomonderzoek, kadaster, secundaire bronnen en wordt uitgebreid met onderwerpen die de cursisten zelf voorstellen.

Voor de cursisten is het een uitdaging om in hun eigen familiegeschiedenis te duiken en om er een boeiend verhaal van te maken.

3 opmerkingen:

Jos van Reen zei

Ik ben heel benieuwd hoe de cursus door de cursisten ervaren wordt; ik heb vorig jaar deze cursus gedaan en heb er van genoten.
Alle deelnemers veel plezier gewenst en hopelijk vinden jullie een aantal mooie en onverwachte kanten van jullie hoofdpersoon.
Groeten en succes,
Jos van Reen, Grave.

regionaal archief tilburg zei

Dank voor je reactie Jos! Leuk om te horen dat je zo positief bent over deze cursus van vorig jaar.
Groeten, Jojanneke

Astrid zei

Hoi Jos,
Fijn dat je van de cursus hebt genoten! Ik vond het ook een erg leuke cursus om te geven.
Groeten, Astrid