dinsdag 20 mei 2014

Zomersluiting van Regionaal Archief Tilburg vanwege verbouwing


Regionaal Archief Tilburg sluit van 23 juni tot en met 8 september 2014 de deuren voor een flinke aanpassing aan het interieur. Het markante gebouw, een rijksmonument, blijft aan de buitenkant intact. De binnenkant wordt gemoderniseerd, met inachtneming van de stijl van het monument. Als gevolg van deze verbouwing is het onmogelijk het gebouw open te houden voor bezoekers.

impressie van de situatie ná de verbouwing (copyright Femke Gerris / VORM EN ZO)

Oorspronkelijk gebouwd als paardenstal werd het U-vormige pand aan de Kazernehof later in gebruik genomen door wollenstoffenfabriek BeKa. In de jaren ’80 werd het gebouw verbouwd om het geschikt te maken als archief. In 1988 was de verbouwing gereed en nam het archief haar intrek. Sindsdien is het interieur vrijwel niet gewijzigd. Al tijden waren er plannen om dit aan te passen aan de huidige wensen. Nu is het dan zover!

Dit betekent wel dat het gebouw voor een periode van ruim twee maanden de deuren moet sluiten voor haar bezoekers en vrijwilligers. Heeft u toch het archief nodig? Neem dan per mail, telefoon of chat contact op om te kijken wat mogelijk is. Op zeer beperkte schaal zal fysieke dienstverlening op locatie blijven bestaan voor gemeenteambtenaren en voor mensen die dringend een bouwtekening nodig hebben. De dienstverlening zal verder alleen via de website, telefoon, mail en chat mogelijk zijn.

Voorafgaand en tijdens de verbouwing kunnen geen afspraken worden gemaakt over de opname van archieven van particulieren. Dat geldt van juni tot en met half september. Schenkingen of overdrachten van archieven kunnen pas na de heropening weer ontvangen worden. De archiefmedewerkers rekenen op begrip van de gebruikers en bezoekers.

Via de digitale kanalen van het archief (website, weblog, Facebook, Twitter en Instagram) kan de voortgang van de verbouwing gevolgd worden. Tijdens Open Monumentendag, 13 en 14 september, staan de deuren wijd open voor een feestelijke, hernieuwde kennismaking!


impressie van de situatie ná de verbouwing (copyright Femke Gerris / VORM EN ZO)


Geen opmerkingen: