zaterdag 11 april 2009

Footnote gebruikt Twitter en Facebook

Sinds 5 minuten volg ik Footnote via Twitter. Footnote is een website die zichzelf presenteert als : The place for original documents online.
Het is een geweldige website waar je als betalend lid je documenten en foto's kunt uploaden en vervolgens een variëteit aan mogelijkheden krijgt geboden waar je de vingers bij aflikt. Transcriptie is mogelijk. Zelfs met de mogelijkheid om delen van de tekst te markeren en dat stukje te vertalen of te voorzien van commentaar. Voor sommige archiefstukken is die functionaliteit zelfs gratis beschikbaar.
Je kunt documenten en foto's met elkaar verbinden en de waarde van verbindingen waarderen. Kortom: eigenlijk alles wat een archiefwebsite zou moeten hebben.

Deze website bewijst dat de techniek voorhanden is, dat mensen het snappen en dat het zo eenvoudig is dat mensen er ook voor willen betalen. Het is een voorbeeld voor ons om het archiefmateriaal dat we hebben, maar ook het materiaal dat in handen is van particulieren, met elkaar te verbinden. Ook verbindingen leggen tussen archiefmateriaal tussen archiefdiensten.

En hun Twitterservice geeft je updates: we just released a Black History Collection. There are some great African-American documents on it. http://go.footnote.com/blackhistory/

Footnote is ook actief op Facebook, blijkbaar al sinds januari 2007. Ze gebruiken sociale media en netwerken om hun klanten te bedienen en nieuwe klanten te bereiken.

Een website die navolging verdient.

4 opmerkingen:

A d e l s g e s c h i e d e n i s zei

Interessant! Groet Wilma

Luud de Brouwer zei

Voor een community manager als jij is dit natuurlijk gesneden koek :-)

Christian zei

Ok, ik volg ze nou ook! :-)

Zoals je weet ben ik een fan van Footnote, vooral van het kunnen uploaden van je eigen schoenendoos (zoals ze ooit op de homepage hadden staan), om er vervolgens verhalen omheen te schrijven.

Gewoon een supergelikte site!

Luud de Brouwer zei

@Christian
Ik ken een paar van je voorkeuren :-)
Het is en blijft een geweldige website inderdaad, met prachtige functionaliteit.