donderdag 16 april 2009

Middeleeuws congres in Tilburg met thema: ‘Tilburg? Veel ouder dan 200 jaar!’

Zondag 19 april wordt er in het Odulphus Lyceum in Tilburg (adres: Noordhoekring 99) een congres georganiseerd over Tilburg in de Middeleeuwen. Er zijn interessante sprekers, onder andere Gerard Steijns, voormalig stadsarchivaris. Hij zal een verhaal houden over de Hasseltse Kapel. Dit is het oudste monument van Tilburg, vlakbij de Hasselt rotonde. Deze kleine kapel ligt nu ingeklemd in moderne gebouwen, de ringweg, de rotonde met het draaiende huis, maar toch straalt het nog een sfeer van vroeger uit.
De overige sprekers en hun onderwerpen:
Bas Aarts, voorzitter van de Vereniging Vrienden van Brabantse Kastelen, houdt een uiteenzetting over de kastelen van Tilburg.
Hans van Dijk een lezing houden over oude patronen in de wegen en paden van Tilburg. De plattegrond van Tilburg geeft aan dat onze stad echt stukken ouder is dan de 200 jaar die we nu vieren.
De bibliotheek van de Universiteit van Tilburg heeft een bijzondere collectie Middeleeuwse manuscripten. Emy Thorissen, conservator van de universiteitsbibliotheek, zal over de bijzonderste stukken haar licht laten schijnen.

Dit congres wordt georganiseerd door de Bartholomeus Society for Medieval Studies (BSMS).

Praktische informatie:

Zondag 19 april, 15.00-17.00 uur, Middeleeuws congres, Odulphus Lyceum (Noordhoekring 99).
De entree van het congres is € 5,- per persoon. De zaal gaat open om 14.30 uur, met koffie en thee. Om 15.00 uur begint de eerste spreker. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Meer info is te vinden op de website van het BSMS.

2 opmerkingen:

Wilma van den Brink, MA zei

Ik kan er jammer genoeg niet naar toe. Maar ga het wel even doortwitteren. Het klinkt erg interessant! Komt hier nog een verslag ervan?

Groet van Wilma

Luud de Brouwer zei

Goeie vraag Wilma. Ik heb geen idee. Er gaan wel wat mensen van het Regionaal Archief Tilburg naar toe, dus wie weet :-)