vrijdag 5 juni 2009

#0 Kick-off coaches bij het Regionaal Archief Tilburg

23 dingen is voornamelijk bekend in de bibliotheek door de stichter van het programma Helene Blowers. In Nederland heeft Rob Coers het programma van Helene vertaald en aangepast aan de Nederlandse bibliotheekwereld.

Vandaag was de bijeenkomst van de 7 coaches die vanaf maandag 8 juni de 37 deelnemers van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) en het Regionaal Archief Tilburg gaan begeleiden tijdens hun kennismaking met de 23 Archiefdingen. Daarnaast doet er nog iemand mee van het Gemeentearchief Waalwijk en het Stadsarchief Breda.

Rob Coers gaat de coaches begeleiden. Hij heeft daar al heel veel ervaring mee bij de trainingen van bibliothecarissen in heel Nederland.

We begonnen feestelijk met taart! Officieel zijn we niet de eersten want op 26 mei is het Nationaal Archief al begonnen met een groep. Maar we zijn wel de eerste archiefdiensten die de cursus gezamenlijk doen. Eens kijken wat dat voor extra's op kan leveren voor onze deelnemers.

De koek is nog lang niet op! De taart wel...


En actie:

3 opmerkingen:

Astrid zei

Mooie taart...smaakte vast erg lekker :-)

Ik ben erg benieuwd hoe het maandag gaat lopen!

Luud de Brouwer zei

@Astrid
Dat zijn we allemaal :-)

En ja de taart smaakte heerlijk!

Petra Robben zei

Dat ziet er goed uit. Ik bedoel niet alleen de taart maar ook het werken aan de computers. Lesmateriaal voor de toekomst. Gelukkig hebben we in ons verhuizingsplan ruimte opgenomen voor een computerlokaal, waar iedere deelnemer achter een apparaat kan gaan zitten! Ik kom maandag ook en hoop er veel te leren!