maandag 22 juni 2009

Fris en Fruitig


Het is algemeen bekend dat de gemiddelde archiefbezoeker de leeftijd van 18 jaar al zeer ruim gepasseerd is.

Hoe anders was het afgelopen woensdagmiddag. De klas van het Theresia, waarvoor Petra en ik een gastles verzorgd hadden, kwam op bezoek om aan hun genealogieopdracht te werken. De over het algemeen gezapige sfeer die er meestal in het onderzoekerscentrum heerst veranderde plotseling in “Fris en Fruitig”.

Vol enthousiasme en gewapend met goede vragen namen ze beslag van de studiezaal.
Spittend in een voor hun “grijs verleden” werden er heel wat vragen beantwoord en nieuwe gegevens boven tafel gehaald samen met mijn collega Michiel en Dhr. Van Gastel.

“Ik dacht dat mijn familie uit Breda kwam maar nu blijkt mijn opa in Den Bosch geboren te zijn”. “Mag ik een kopietje van het bidprentje van mijn oma want dat heb ik nog nooit gezien”. En het kan interessant zijn om te weten dat je opa intern bij de fraters in opleiding geweest is. Misschien levert het wel nieuwe gesprekstof op voor een volgend bezoekje aan de grootouders.

Later in de middag stroomde de studiezaal weer leeg en alles was weer als daarvoor.

Als je het mij vraagt: “Fris en Fruitig” smaakt naar meer.

3 opmerkingen:

JeePee zei

Leuk verhaal. Je zou er zo een verhalenbundel van kunnen maken "de gebeurtenissen uit de Studiezaal".

Luud de Brouwer zei

Volgend jaar komt er nog meer fruit in het Onderzoekerscentrum. Daar kun je je dan vast op gaan verheugen :-)

Petra Robben zei

Ha Ans
Morgen komen de echte groentjes van groep 5. Iets te jong zoals we al zeiden, maar dit jaar is dat zo geregled. We hebben een leuk aangepast programma en met jouw bijdrage en die van de andere Petra wordt het een ervaring om nooit te vergeten. Van groen, naar fris en fruitig tot...

Succes morgen!