zaterdag 16 januari 2010

Oosterhout : niet van gisteren

Acht historici en archeologen onderzochten de geschiedenis van de gemeente Oosterhout. In dit schitterend uitgevoerd standaardwerk leest u alles wat u altijd al had willen weten over de geschiedenis van Oosterhout: over de allereerste jagers en verzamelaars, over de eerste boeren, de Romeinen uit de Molenbuurt, de abdis van Thorn, de johannieteres en de tempeliers, over het verdronken landschap na de Sint-Elisabethsvloed, over ridders en regenten, vluchtelingenstromen en oorlogsgruwelen, cholera en pest, over notabelen en dagloners, fabrikanten en thuiswerkers, en over de snelle groeit van Oosterhout in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Meer dan duizend kaarten, foto´s en illustraties (natuurlijk ook uit het Regionaal Archief Tilburg) maken van dit boek niet alleen een boeiend lees- maar ook een geweldig kijkboek! (tekst van de achterflap)

Oosterhout, niet van gisteren : de geschiedenis van een vitale en veerkrachtige stad van de oude steentijd tot 2009 / Cock Gorisse (redactie) ; [tekst] Karel Leenders, Niko Dijk ... [et al.]. - Oosterhout : Signifikant, 2009. - 639 p. : ill. ; 33 cm

5 opmerkingen:

Yvette Hoitink zei

Hoe duur is het? Waar is het te koop of heb je een ISBN nummer zodat ik het gemakkelijk via de boekhandel kan bestellen?

Luud zei

@Yvette
Hoe duur het is, dat weet ik niet. Bij voorinschrijving was de prijs 49,95 euro.
ISBN nummer (ik heb het nu toch voor me liggen): 978-90-76295-24-4.
640 pagina's, full color. Het zal vooral in Oosterhout te koop zijn.

Jantiene zei

Ik denk dat het boek 59.95 EURO zal kosten. Meer info via info@signifikant.nl Het ISBN kan ik niet vinden, omdat ik op een andere locatie zit en het boek niet bij de hand heb. De titelgegevens zouden voldoende moeten zijn om het boek bij een boekhandel te bestellen.

Jantiene zei

Ah, te lang vergaderd, Luud was sneller...

Anoniem zei

Ik biedt het boek Oosterhout niet van gisteren te koop aan.
Het prachtige hardcoverboek zelf is in nieuwstaat, de papieren omslag heeft een kleine beschadiging aan de achterkant die aan de binnenkant geplakt is.ISBN nr is 978-90-76295024-4 Vraagprijs 40 euro excl. verzending. floortje4@hotmail.com