dinsdag 27 juli 2010

Genealogie Online vindt scans bij Regionaal Archief Tilburg

De website Genealogie Online is al sinds jaar en dag een prettige community van en voor genealogen. Duizenden maken daar gebruik van de gegevens die door andere genealogen zijn geplaatst. De drijvende kracht achter Genealogie Online, naast de vele gebruikers van de website, is Bob Coret die dit allemaal mogelijk maakt.
Hij heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd waarbij hij automatisch de 10 miljoen persoonsgegevens die op Genealogie Online zijn gepubliceerd heeft doorzocht op mogelijke treffers binnen de genealogische database van Regionaal Archief Tilburg. Is er een match dan wordt er direct gelinked naar het betreffende zoekresultaat en krijgt de bezoeker daarmee de link naar de scan van de geboorte-, huwelijks- of overlijdensakte.

Wilt u de uitleg op Genealogie Online lezen, dat kan.

Het is een geweldige uitbreiding van de service die Genealogie Online hiermee biedt voor zijn duizenden bezoekers. Voor Regionaal Archief Tilburg betekent het dat onze bronnen door vele nieuwe genealogen gevonden kunnen worden.

Het archief als bronnenleverancier op een plek waar de klanten komen. Mooier wordt het niet.

2 opmerkingen:

Dick Verbunt zei

Dit is een welkome aanvulling. Zelf ben ik al jaren lid van geneanet en krijg geregeld de aanvullingen over Verbunt. Zal dit zeker gaan bekijken.
Dick Verbunt

Luud de Brouwer zei

@Dick Verbunt
Het is inderdaad een waardevolle aanvulling waar niet alleen onze bezoekers, maar ook wij als Regionaal Archief Tilburg blij mee zijn!