zaterdag 2 oktober 2010

Regionaal Archief Tilburg op Omroep Brabant

Luister zondag 3 oktober naar Omroep Brabant Radio. Van 12.00 tot 14.00 uur wordt het programma Brabant Leeft! uitgezonden, elke week twee uur vol cultuur, natuur, geschiedenis en erfgoed. In het tweede uur van de uitzending vertel ik, Jojanneke, over de GeschiedenisN8 op 21 oktober in het archief. Ons programma van die 'nacht' is té uitgebreid om in 1 item van Brabant Leeft! te vatten, maar het stukje geeft wel een goed beeld van wat er die avond zoal te doen, te horen en te zien is.
Ook in deze uitzending: aandacht voor de Stoommachine Leerfabriek in Oisterwijk, Podium 10 in Bladel, het archief van Organon en de link van Mata Hari en Audrey Hepburn met Oorschot. Een spannend verhaal, dat laatste. Weten hoe dat zit? Luisteren op zondag!

Op de terugweg had ik geluk, ik kon meerijden met Bas de Witte, initiatiefnemer van de restauratie van de Stoommachine in Oisterwijk. En ach, dan konden we die stoommachine ook meteen wel bekijken, vlak achter het spoor, waar vroeger een grote leerfabriek was. Zeer imposant! Technische kennis heb je niet nodig, maar liefde voor deze machine en de plek heb je meteen. Industrieel erfgoed op z'n mooist. Er is nog veel werk te doen, maar hou dit project in de gaten, want dit gaat heel mooi worden.

tip: ze kunnen nog vrijwilligers gebruiken!

2 opmerkingen:

Yvonne Welings zei

In 2002 is het archief van de Koninklijke Lederfabriek Oisterwijk naar het Archief in Tilburg overgebracht. Verschillende foto's zijn te zien op de Beeldbank.

Leuk dat de uitzending daar is opgenomen.

JeePee zei

Wat een schitterende uitzending was dat. Iedereen moet dat horen. Het enthousiasme en de passie van Jojanneke springt er gewoon van af. Heerlijk om te horen!

Je kunt het allemaal nog naluisteren op Omroep Brabant.nl. Ga naar Radio, vervolgens naar Uitzending Gemist. Kies dan zondag en klik op Brabant Leeft. Tenslotte moet je het 2e uur kiezen en de tijd is vanaf 12 minuten. Heel veel luisterplezier.