woensdag 4 januari 2012

Eigen Startpagina voor Regionaal Archief Tilburg

Op één pagina heel veel links naar handige, bruikbare en soms verrassende websites voor succesvol onderzoek.
Ruim tien jaar geleden werd de eerste algemene startpagina gemaakt door een ijverige zoon voor zijn vader. Het werd een succesverhaal. Nu, jaren later, is er voor bijna ieder onderwerp een startpagina te vinden. Slim zoeken geeft vaak mooie resultaten en via een startpagina zijn deze sites op een eenvoudige manier telkens terug te vinden.
Via http://regionaalarchieftilburg.slimmestart.nl delen wij deze vondsten graag met u.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Een goeie start! Chapeau! Maar ik mis eigenlijk de verwijzingen naar het Stadsmuseum en het Geheugen van Tilburg. Is dit bewust gedaan of zijn het 'missing-links'?
Louis Sparidans

Ans Holman zei

Dank je voor het compliment. Inderdaad was "Het Geheugen van Tilburg" een missing link maar nu niet meer. Soms zie je "pareltjes" heel dicht bij huis over het hoofd. De website van Stadsmuseum is meer informatief en niet zozeer op onderzoek gericht.Vandaar afwezig op de startpagina.
Goede tips blijven welkom.

Louis Sparidans zei

Vlotte reactie, Ans ! Maar ik mis nog een 'pareltje': de Tilburg-Wiki. Of kijk ik erover heen?
Groet, Louis Sparidans

Ans Holman zei

Om in beeldspraak te blijven: Misschien dat de Tilburg Wiki meer op een ruwe diamant lijkt op dit moment. Er moet nog aan geslepen en gepolijst worden, maar dan... Ik heb ook maar meteen De Kaart Van Zijnen een plaatsje gegeven onder Historische Kaarten op de Startpagina.