maandag 19 maart 2012

Beeldonline Regionaal Archief Tilburg telt meer dan 100.000 foto´s!

Sinds februari 2012 bevat de collectie gedigitaliseerde foto´s van het RA Tilburg, opgenomen en toegankelijk gemaakt via Beeldonline, meer dan 100.060 digitale beelden.
Het betreft hier niet alleen Tilburgse foto´s, maar ook de collecties van de gemeenten waarvan archieven en collecties zijn ondergebracht bij het RA Tilburg.
De foto´s worden, na digitalisering, ontsloten en beschreven met behulp van vrijwillige medewerkers. Na beschrijving zijn de foto´s beschikbaar via Beeldonline en op naam of onderwerp doorzoekbaar.

Onlangs is de collectie tekeningen en aquarellen van Joh. Elsinga gedigitaliseerd, beschreven en toegankelijk gemaakt via Beeldonline. Over de aanwinst van deze collectie werd eerder geblogd door gemeentearchivaris mw. Welings.Een totaal andere collectie, recent beschreven en toegevoegd, bestaat uit de familiefoto´s van de Tilburgse families Van Dongen en Van Gool. Deze families zijn gerelateerd aan o.a. de familes Van Raak, Smarius en Hermans.Het zijn hoofdzakelijk familieportretten, met een enkele verenigingsfoto, gouden bruiloft en foto´s van de BBA.

 

1 opmerking:

Yvonne Welings zei

leuke blog, ga zo door !!!!