vrijdag 11 mei 2012

Programma 12 mei: Tilburg op de Kaart

Morgen, zaterdag 12 mei, presenteren we Tilburg op de Kaart. Luud de Brouwer laat op het grote scherm zien hoe het werkt en wat de vele mogelijkheden zijn.
Na de presentatie is het mogelijk een korte wandeling door het centrum van de stad te maken, met de mobiele versie van Tilburg op de Kaart als leidraad. Deze mobiele versie werkt gewoon met de browser van de smartphone. Je hebt natuurlijk wel een internetabonnement nodig en je moet de browser toestaan om je locatie vast te leggen. Dan kan de mobiele versie van Tilburg op de Kaart je informatie geven op of dichtbij de plaats waar je dan staat.

Als je dat op een nog modernere manier wilt, gebruik dan de Layarversie van de website. Je hebt daarvoor wederom een smartphone nodig met internetabonnement en de software van Layar op je telefoon. Als je die hebt geïnstalleerd, dan kun je gaan zoeken naar geschikte toepassingen. Zoek je op Tilburg dan is één van de resultaten de Layarversie van Tilburg op de Kaart. Die is herkenbaar aan het logo dat hier naast staat. Layar is software die augmented reality biedt. De software maakt gebruik van de camera van je telefoon en plaatst daar de punten in die in Tilburg op de Kaart staan.
Goed voorbereid op pad? Download dan alvast de Layarapp. Voor de mobieleversie is het niet nodig een app te downloaden. Daarmee zijn er genoeg manieren om Tilburg op de Kaart te gebruiken waar en wanneer je maar wilt! Veel plezier!


Presentaties starten om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur

Korte wandelingen in het centrum starten om 12.30, 13.30 en 14.30 uur vanuit het archief

Geen opmerkingen: