maandag 25 augustus 2014

Nieuwe bidprentjes (Bots)

In Nederland leven rond de 700 mensen met de naam Bots, in het jaar 1947 waren dat er ruim 500. link Hoewel Bots geen typische Tilburgse naam is, kennen we in Tilburg wel een Deken Botsstraat, vernoemd naar kapelaan, later pastoor en deken  Johannes Baptist Bots (1838-1915).
 

Van de heer M. Bots uit Wychen ontving het Archief een bijzondere collectie bidprentjes van de familie Bots en aanverwanten. Veel prentjes zijn afkomstig van de genoemde deken Bots en bevat zelfs een persoonlijke brief uit 1907. De aanvulling mag dus met recht bijzonder genoemd worden. Aanverwanten zijn onder andere de families Aelen, Baekers. Bedaux, Bergmans  Boink, Ten Brink, Broekhans, Bruinsma, Burgers, Van Doorn, Van Dun, Eijburg, Emmen, Ensink, Gerritsen, Gimbrère, Gründemann, Heerkens, Van Heesch, Houben, Van der Hulst, Jansen, Keusters, Knegtel, Linnebank, Lippits, Loomans, Mandos, Menting, Van Mierlo, Miessen, Van de Mortel, Nolet, van den Nouweland, Van Nunen, Pirenne, Van der Ree, Van Rijnsoever, Rosenberg, Scholten, Spooren, Struycken, Verschuuren, Van der Werf, Willekens en Witte.

Ondanks de verbouwing ging de verwerking van de nieuwe bidprentjes onverminderd door. Frans Manni heeft ze geordend en u kunt ze weer via de genealogische database bevragen.
Link naar database genealogie.


Eerdere blogs over bidprentjes:
  • Nieuwe bidprentjes uit Dongen, Oosterhout en Tilburg (link);
  • Beekse bidprentjes (link);
  • Passie voor geschiedenis (link)
  • Zuster Ursula (link)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De link verwijst naar een niet bestaande pagina.

Anoniem zei

Zie ook de link: http://www.bots.demon.nl/
voor de stamboom.

Yvonne Welings zei

Geachte heer. mevrouw,

Bedankt voor het doorgeven van de niet werkende link. Ik heb de link aangepast.

Met vr. groet,

Yvonne Welings