woensdag 13 augustus 2014

Stand van zaken verbouwing: deel 7, paraplu bij de handZe zeggen wel eens dat de laatste loodjes het zwaarst wegen en dat is hier niet anders. De muren op de werkplekken zijn nu allemaal voorzien van een likje verf, de zuilen zijn zwart geschilderd en bijna overal liggen nieuwe platen in het plafond. Ik zeg bijna, want nu komen we bij de laatste loodjes. In de vrijwilligerskamer en in de hal is het balkenprobleem nog steeds aanwezig. Daar is alles nog open en de gemeente en aannemer zijn druk bezig om hier een oplossing voor te vinden. Ondertussen gaat het werk in de andere ruimten gewoon door.

Zo zijn de vloeren van de Studiezaal en de kantine geëgaliseerd en is er zelfs al begonnen met de aanleg van het marmoleum in de Studiezaal. In die ruimte wordt nu goed zichtbaar hoe mooi alles gaat worden. De combinatie van al het zwart geschilderde staal, de wand met steenstrips, de nieuwe led-verlichting, de wit/grijs geschilderde muren en de marmoleumvloer wordt een ruimte om door een ringetje te halen. De medewerkers zullen trots zijn om hierin te mogen werken en de bezoekers zullen zich snel thuis voelen. We kunnen niet wachten.

Maar ja, we zijn er nog niet en dan hebben we het nog het Nederlandse weer. Op 28 juli jl. kregen we tijdens de wolkbreuk van Tilburg zeven lekkages te verwerken en daar is door de gemeente nog niets aan gedaan. Sindsdien hebben we regelmatig enkele pittige buien om onze oren gekregen met als gevolg aanhoudende lekkages. Zo werden er op 11 augustus opnieuw vier lekkages geteld. Gelukkig waren die op dezelfde plekken als voorheen, maar toch. Alleen jammer dat op sommige plaatsen de verf meteen ook van de muur afkwam….. De medewerkers worden dan ook geattendeerd om voortaan een paraplu mee te nemen ín het gebouw.
Onze weerman meldde nog dat gezien de toekomst van het klimaat we regelmatig hoosbuien en wolkbreuken kunnen verwachten. Kortom, we wachten met spanning af hoe dit opgelost wordt. Het is daarom nog niet zeker of regenjas en laarzen een standaarduitrusting wordt voor de bezoekers. Tenslotte werd de buurt afgelopen vrijdag om 7 uur 's morgens opgeschrikt door sirenes. Ja hoor, daar was ie weer, de brandweer. Niet vanwege de lekkages, maar omdat het brandalarm bij onze buren afging welke doorgeschakeld is naar ons gebouw.
We worden in ieder geval in de gaten gehouden. Nog twee weken.

Wil je de vorderingen van de verbouwing bijhouden, volg ons dan op Twitter, Instagram of Facebook. Daar plaatsen we regelmatig een update met foto’s.

2 opmerkingen:

Paraplubedrukken zei

Een paraplu voor lekkages? Dat moeten flinke lekken geweest zijn!

schilderwerk Den Haag zei

een paraplu ? dat waren dan wel hevige lekkages