donderdag 28 augustus 2014

Stand van zaken verbouwing: deel 9, de studiezaal en hal

De laatste week van de herinrichting is inmiddels alweer halverwege. Vandaag wordt de laatste hand gelegd aan de marmoleumvloer die nu in het hele gebouw ligt. Dan kunnen we dat hoofdstuk afsluiten.


Ondertussen is de inrichting van de studiezaal ter hand genomen. De vlonder voor de nieuwe balie ligt er al enkele dagen. Het is nu tijd voor de opbouw en de verdere afwerking van de balie. Het is een komen en gaan van een kleine vrachtwagen die telkens nieuwe onderdelen voor de studiezaal aanvoert. Voorlopig staat het meeste in de hal waar verdere montage plaatsvindt. Tenslotte gaan de deels gemonteerde meubels naar de studiezaal om daar hun definitieve vorm te krijgen. Er is veel mankracht nodig om dit allemaal op tijd voor elkaar te krijgen en de gewenste zorgvuldigheid bij het monteren te betrachten.


Inmiddels zijn de "sokken" geplaatst die de luchtcirculatie in de nieuwe studiezaal beter gaan maken. Door de lucht verder de studiezaal in te brengen profiteert de gehele ruimte nu van de circulatiestroom. Het zijn forse "sokken", maar door het lichte materiaal, zowel kleur als dikte, vallen ze eigenlijk nauwelijks op.


De inrichting van de studiezaal moet deze week zijn afgerond.

In de hal is de oude entree ongeveer gehalveerd. Op de bovenkant komt daar een reproductie van een deel van de kaart van Hendrik Verhees te liggen. De prints zijn geplakt op een plaat die later op de ombouw geplaatst wordt.


De schilders en vloerleggers zijn klaar. Het werk bestaat nu vooral uit het monteren van de balie en het binnenrijden van de meubels voor de studiezaal. Volgende week alles weer op z'n plaats zetten en krijgen. De laatste loodjes!


Wil je de vorderingen van de verbouwing bijhouden, volg ons dan op Twitter, Instagram of Facebook. Daar plaatsen we regelmatig een update met foto’s.

2 opmerkingen:

JeePee zei

We zijn er bijijijijijijijijijijijna!!!!! Succes met de herinrichting.

Luud de Brouwer zei

@JeePee
Inderdaad de laatste dagen in de rommel :)