donderdag 11 december 2014

Nieuwe genealogie Van Spaendonk

Voorkant van het boek


 

Via wortels zoeken naar het BEGIN

Kijk door het raam de toekomst in.


Nel van Spaendonk-van Opstal

Nel van Spaendonk-van Opstal is een goede bekende van het Regionaal Archief Tilburg. Jarenlang op de maandagmiddag maakte ze naamindexen op de oude schepenbankprotocollen van Tilburg. Ze beheerste het oude schrift alsof ze de gedrukte krant las. Ook haar man Ad en drager van de naam Van Spaendonk maakte zich zeer verdienstelijk voor de genealogische database. Dagelijks plukken mensen de vruchten van hun noeste arbeid.


Nel van Spaendonk heeft al een paar jaar geleden moeten besluiten het vrijwilligerswerk op het Archief stop te zetten. Gelukkig voor ons heeft ze haar onderzoek over de familie Van Spaendonk gepubliceerd en wel op 6 december 2014. Op dezelfde dag, 6 december 2014 was het echtpaar Van Spaendonk-van Opstal 60 jaar getrouwd, een memorabel feit een diamanten bruiloft. Het naslagwerk behandelt de mannelijke lijn van de tak Van Spaendonk vanaf Hendrick Jan van Spaendonk tot aan de 12e generatie. Let op de spelling, het is Van Spaendonk zonder c ! Deze Hendrick Jan is rond 1330 geboren en woonde in Esbeek. Achterin de uitgave zijn handige grafische overzichten opgenomen evenals persoonsindices.

Het boek wordt opgenomen in de bibliotheek, maar niet zonder dat we Nel en ook Ad hebben gefeliciteerd met deze prachtige uitgave.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn dat er een boek is dat over de stam 'van Spaendonk' (zonder c) gaat. Dat is een erg fijne aanvulling.

Anoniem zei

Waar en hoe is dit boek te verkrijgen en wat is de prijs?

regionaal archief tilburg zei

Voor geïnteresseerden in dit boek: stuur een email met uw vraag naar info@regionaalarchieftilburg.nl tav Jaël Jonkman.