woensdag 17 juni 2015

Afscheid van dit weblog

http://nieuw.regionaalarchieftilburg.nl/recentOns weblog in Blogger is al jaren ons vertrouwde medium om berichten te plaatsen over een aanwinst, een nieuwe website, een interessant boek of een lezing, iets opvallends uit de archiefwereld, de voortgang van een project enzovoort. We maakten dankbaar gebruik van de gratis 'tool' van Blogger.com en onze blogposts werden er goed gelezen (leuk weetje: ons eerste bericht was in mei 2007, héél vroeg al).

Feit was wel dat we twee digitale plekken hadden waar webgebruikers ons konden vinden: de website en ons blog. Allebei met een totaal ander uiterlijk.
Ook al verwezen die twee plekken naar elkaar, er was geen herkenning in stijl en ook geen centrale plek om ons digitaal te bezoeken. Die wens was er wel: één plek waar je onderzoek kunt doen én waar je de dynamiek van ons als archief kunt zien. Met de bouw van een nieuwe site is dan ook besloten ons weblog te incorporeren in de website. Eén plek, één huisstijl, herkenbaarheid.

Onze berichten staan voortaan op de homepage van de nieuwe site, de meest recente bovenaan. Wil je alleen de berichten lezen? Klik dan bovenin op 'recent', dan krijg je bloksgewijs alle berichten te zien. Je kunt eindeloos doorscrollen, want alle teksten uit onze blogger zijn overgenomen in de nieuwe site!

Wil je zoeken in de berichten? Gebruik dan rechts bovenin het zoekvenstertje. Dat zoekt in de gehele site. De resultaten onder 'website' geven de losse berichten weer.


Vandaag, woensdag 17 juni 2015, sluiten we ons blog op Blogger.com af en gaan we alleen nog maar schijven op onze nieuwe website. We laten deze blog wel online staan, dus lezen kan nog steeds.

2 opmerkingen:

Ingmar Koch zei

Mooi die nieuwe site en logisch dat de blog verplaatst wordt, maar is er bij de nieuwe site ook een rss-feed? Ik lees lang niet al jullie berichten heel nauwkeurig, maar ik zie ze wel allemaal in Feedly. Kan dat ook met de nieuwe berichten? (Of ben ik nu hopeloos ouderwets?)

Luud de Brouwer zei

@Ingmar
Dit nieuwe weblog heeft geen RSS. Maar je bericht brengt me wel op het idee om daar eens naar te kijken. Er zijn vast tools die een rss toch mogelijk maken.
We komen hier op terug!