vrijdag 25 februari 2011

Weaving History - Edwin Petrus


Detail van wandtapijt `Reise`
 De laatste tijd zit Edwin Peeters regelmatig in de studiezaal van Regionaal Archief Tilburg. We vroegen hem naar het onderwerp van onderzoek. Edwin blijkt beeldend kunstenaar en vertelde ons een interessant verhaal: `Voor een nieuw project ben ik op zoek naar beeldmateriaal over de textielindustrie in Tilburg. Zodoende ben ik terecht gekomen bij het Regionaal Archief Tilburg. Het project waarmee ik bezig ben heb ik de werktitel 'Weaving history' gegeven. Het moet een eerbetoon worden aan de arbeiders in de textielindustrie in de vorm van een serie wandtapijten. Daarvoor ga ik beeldmateriaal gebruiken wat zal bestaan uit foto's, gedrukte en geschreven teksten, plattegronden van Tilburg en bouwtekeningen. Op de computer ga ik daarvan gelaagde ontwerpen maken. Uiteindelijk ga ik ze bij het TextielLab van het Textielmuseum in wol uitvoeren. In de maand juni ben ik 'artist in residence' in de Finse stad Tampere, waar ik in het plaatselijke archief hetzelfde onderzoek wil gaan doen.´

Edwin werkt onder de naam Edwin Petrus. Zijn website is http://www.edwinpetrus.nl/

3 opmerkingen:

Jantiene zei

Edwin Peeters heeft ook onderzoek gedaan in de bibliotheek van het Audax Textielmuseum Tilburg. Daar heeft hij bouwtekeningen van het Mommerscomplex (textielfabrieken aan de Goirkestraat) bekeken. Ik wens Edwin veel succes in Finland en ben benieuwd naar het resultaat.

Edwin zei

Bedankt Jantiene!
De bouwtekeningen zijn zeker bruikbaar voor mijn project en ik hoop in Finland ook goed bronmateriaal te vinden.
Het eindresultaat krijg je zeker te zien!
Groet, Edwin.

Edwin zei

De hele maand juni ben ik in Tampere, Finland voor mijn project. Ik ben vandaag voor het eerst in het plaatselijke foto-archief (kuva arkisto) geweest. Binnenkort heb ik gesprekken met allerlei mensen over het textielverleden van de stad en de burgeroorlog in 1918.