woensdag 24 augustus 2011

Kom naar het archief tijdens Open Monumentendag


Open Monumentendag in 2011 staat in het teken van gebouwen met en herbestemming: Oud gebouw, nieuw gebruik. Het gebouw van Regionaal Archief Tilburg is daar een uitstekend voorbeeld van!

Het archief is zondag 11 september het centrale informatiepunt van Open Monumentendag in Tilburg en Berkel Enschot. Monumenten in Udenhout zijn een dag eerder, op zaterdag 10 september, te bezoeken.

In het archief worden diverse activiteiten georganiseerd:
  • Vrij toegankelijk voor iedereen start elk heel uur een korte rondleiding door het openbare gedeelte van het gebouw waarin de ontwikkeling van kazerne naar textielfabriek naar archief wordt uitgelegd.

  • Op inschrijving start verspreid over de dag vier keer een rondleiding door het archiefdepot. Inschrijven hiervoor is verplicht. Dat kan via de website. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er op tijd bij!
  • Er zijn foto´s te zien van de verbouwing in de jaren ’80.

  • Er is een boekverkoop van de Stichting Open Monumenten Tilburg
Openingstijden op zondag 11 september 2011: 10.00 tot 17.00 uur.

Voor de rondleiding door het archiefdepot geldt dat jassen en tassen in de garderobe opgeborgen moeten worden. De groepsgrootte is maximaal 12 personen.

Deelnemers aan de Open Monumentendag kunnen bij Regionaal Archief Tilburg starten met de wandelroute door de binnenstad. De brochure is hier verkrijgbaar met alle informatie over de Open Monumentendag in de gemeente Tilburg. In veel opengestelde monumenten wordt de geschiedenis op een bijzondere wijze belicht. Zo staat heel monumentaal Tilburg op de kaart.

Geen opmerkingen: