maandag 22 april 2013

Verdwenen Tilburgse scholen: meisjesschool Maria Broekhoven

Oranje Boven

Nederland kijkt terug op een geslaagde 30 april. Ook in het verleden leefden feesten rondom het Koningshuis in de harten van mensen.  Op 6 september 1948 vierde koningin Wilhelmina haar gouden jubileum. De oma van koningin Beatrix zat veel langer op de troon. Een jaar na het jubileum zou haar dochter Juliana Wilhelmina opvolgen.

Van de gemeente Woensdrecht ontvingen we een album uit 1948 van de meisjesschool Maria aan de Heikestraat in Broekhoven I. Leerlingetjes van de tweede klas B hebben in 1948 een speciaal herinneringsalbum gemaakt. Hier kwam geen computer aan te pas, maar wel veel schrijf-, teken-, knip- en plakwerk.
Tekening van Tiny VerhoevenDrie meisjes schrijven over Oranje Boven: Riki van Opstal met inkt: Oranje Boven, weet je wat onze wilhelmien van alle kleuren 't liefst mag zien ? Ria v.d. Oetelaar pent: daarom ben ik een Oranje vrind en Sjaantje Soontiëns ik riep oranje boven.  Mooie tekeningen zijn er van Tinie Verhoeven, Nellie Mols, Mijntje van de Ven  en Corrie Sweep.  Rieki van de Sande besluit met leve Tilburg !

In de stad werd het jubileum groots gevierd met een openluchtmis en jubilé. 

De Mariaschool  is verdwenen, misschien herkent u een van de leerlingen uit die tijd ? Dit album is een van de weinige tastbare herinneringen van de school. 

Geen opmerkingen: