dinsdag 25 maart 2014

Het prikbord van Regionaal Archief Tilburg gaat verdwijnen

Het zal even wennen zijn, maar Regionaal Archief Tilburg gaat volgende week stoppen met het prikbord of forum op de website. Het prikbord, in verschillende verschijningsvormen, staat sinds 1999 op de website van het archief. De huidige versie is in 2008 bij de aanpassing van de website online gekomen. Het heeft al die jaren een bescheiden rol vervuld. We hebben er als organisatie niet bijzonder veel aandacht aan besteed. Het idee was dat voornamelijk de gebruikers het zouden gebruiken en vraag en antwoord voor hun rekening zouden nemen. Dat is deels ook gebeurd. In deze tijd waarin interactie steeds belangrijker wordt zou deelname van het archief eigenlijk uitgebreid moeten worden. Maar wij maken een andere keuze.

De huidige versie zal volgende week bevroren worden en nog een tijdje online blijven staan totdat de vernieuwde website het licht ziet. We gaan wel onderzoeken of we de samenwerking met het forum van het Brabants Historisch Informatie Centrum kunnen bewerkstelligen.
Onze vragenstellers verwijzen we door naar dat forum dat al enkele jaren met veel succes actief wordt onderhouden door de medewerkers van het BHIC. Mogelijkerwijs kunnen we als Regionaal Archief Tilburg op dat forum een bescheiden rol gaan spelen voor ons eigen werkgebied.

We houden jullie op de hoogte.

2 opmerkingen:

Theo van Herwijnen zei

Het forum bij BHIC is al jaren een eclatant succes. Wat ik me afvraag is wat er met de gegevens uit het prikbord gaat gebeuren, als er een nieuwe website komt. Gaan die dan helemaal verloren? Ik heb daar slechte ervaringen mee bij andere archiefdiensten, deze diensten kwamen met een nieuw forum en het oude forum was voor altijd verdwenen, terwijl daar heel veel informatie in stond.

Luud de Brouwer zei

Hallo Theo,
Je hebt gelijk als je zegt dat sommige van de vragen en de antwoorden daarop, die op het prikbord gesteld zijn de moeite van het bewaren waard zijn.
Of dat gaat lukken , dat weet ik niet. Waar zouden we dat dan moeten laten staan? In hoeverre is al die informatie betrouwbaar?
Het is in ieder geval de bedoeling om de frequente vragenstellers en reageerders te wijzen op de mogelijkheid om de vraag opnieuw te stellen op het forum van het BHIC.
Zoals je zegt is dat al jaren een succesvol forum waar ook onze gebruikers goed bij zouden kunnen aansluiten.