donderdag 6 maart 2014

Ons team archief-assistenten heeft uitbreiding nodig!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en zelfstandig werkende

ASSISTENT ARCHIEF (m/v)  voor 16 uur per week


Functie-inhoud

• Als assistent archief ben je het visitekaartje van de organisatie. De bezoeker, in levende lijve of digitaal, bepaalt het grootste deel van je werkdag. Het is jouw taak om de bezoekers in de Studiezaal zo goed mogelijk te helpen met hun vragen en onderzoek. Dat doe je op een actieve manier. Je maakt hen wegwijs met de digitale hulpmiddelen en wijst hen op relevante archieven en/of collecties, helpt eventueel met de apparatuur en haalt archiefstukken uit het depot.

• Je hebt kennis van genealogie en bent dan ook in staat om bezoekers o.a. met stamboomonderzoek op weg te helpen.

• Het uitvoeren van receptiewerkzaamheden en verrichten van administratieve handelingen behoren tot je taken: telefoon beantwoorden, kassahandelingen, kopieën vervaardigen, bestellingen afhandelen per brief en/of mail, etc. Je werkt secuur en nauwgezet.

• Naast het helpen van individuele bezoekers ben je verantwoordelijk voor de ontvangst en medebegeleiding van groepen scholieren/studenten bij onderwijsprojecten en onderzoekers bij speciale activiteiten. Vervolgens assisteer je bij depot- en verpakkingswerkzaamheden en brengen je correcties aan in de Genealogische Database.

• Voor bovenstaande taken geldt: welk medium de vragensteller ook kiest en ongeacht welke bezoeker: deze wordt door jou steeds op adequate, deskundige en klantvriendelijke manier te woord gestaan en geholpen.

• Regionaal Archief Tilburg wil in toenemende mate op een digitale manier de bezoekers helpen. Daarom is ervaring met e-mail en/of chatten een vereiste.

• Naast een goede uitvoering van deze taken vraagt Regionaal Archief Tilburg van jou een actieve houding in het verbeteren van de informatievoorziening en de dienstverlening zowel digitaal als in de Studiezaal.

De inzendtermijn voor reacties is verstreken.

Geen opmerkingen: