zaterdag 5 juni 2010

De krant van je vaders geboortedag

Op 20 juni vieren we dit jaar weer vaderdag. Een cadeautje nodig? Kom de week ervoor naar Regionaal Archief Tilburg. Op zaterdag 12 juni worden daar pagina´s afgedrukt uit oude kranten. Speciaal voor vaderdag kun je een pagina uit de krant van je vaders geboortedag printen.

Regionaal Archief Tilburg heeft een grote verzameling kranten op microfiche. Dat gaat terug tot maar liefst 1865! Op datum zijn deze heel eenvoudig af te zoeken. Is je vader op 7 januari 1939 geboren in Tilburg? Leuk om te weten wat er in de wereld op die dag gebeurde. Benieuwd naar een andere datum, bijvoorbeeld de geboortedag van je opa? Ook die is te vinden.

Medewerkers van het Onderzoekerscentrum helpen je met het vinden van de juiste pagina´s en met het maken van de zwart-wit afdruk.
Interesse? Kom langs op 12 juni!

Locatie: Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75, 5017 EV Tilburg
Tijden: van 10.00 tot 15.00
Kosten: eerste print is kosteloos, vervolg prints zijn € 0,50 per stuk.

Er is ook de mogelijkheid om eigen archiefonderzoek te doen in het onderzoekerscentrum, geopend van 9.30 – 16.00 uur

4 opmerkingen:

Christian zei

Of je gaat dus zoeken bij de KB ;-)

Wel een leuk idee trouwens, zo'n oude krant als vaderdagscadeautje. Misschien doe ik zoiets wel voor de mijne... haha!

Luud de Brouwer zei

@Christian
We hebben dat een paar jaar geleden ook gedaan en toen liep het storm. Er zaten twee medewerkers nagenoeg de hele dag achter de kopieermachine.
Het kweekt veel goodwill en je krijgt echt andere bezoekers over de vloer.

Luud de Brouwer zei

@Christian
Eh ja, nog even de KB-kwestie: dat kan dus ook! Als je thuis maar een A3 printer hebt staan en je ouders van een zekere leeftijd zijn, want de kranten in de KB database lopen maar tot 1940.

Christian zei

@Luud: Dat van dat jaar had ik even vergeten, dus ook in het geval van mijn vader zou ik dan naar Tilburg moeten. Met een A4'tje zal hij wel akkoord gaan, maar die 8 jaar ouderdom extra vergeeft hij me vast niet! ;-)