vrijdag 11 juni 2010

Huis voor Erfgoed in Oosterhout geopend !

Vandaag, vrijdag 11 juni, werd het Huis voor Erfgoed aan de Zandheuvel 51 in Oosterhout geopend. Het Huis voor Erfgoed is de naam van een concreet gebouw: de voormalige Zandheuvelschool. Dit gebouw huisvest het vernieuwde Speelgoed- en Carnavalsmuseum Op Stelten, de Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout, een permanente archeologische expositie en een tentoonstellings- en informatieruimte over het cultureel erfgoed van Oosterhout. Het Speelgoedmuseum is de belangrijkste bewoner. De gemeente Oosterhout heeft in haar cultuurnota Laat duizend bloemen bloeien de ambitie uitgesproken dat Het Huis voor Erfgoed een plek in de stad wordt waar geïnteresseerden zich gezamenlijk kunnen verdiepen in erfgoed en de geschiedenis van de stad en haar bewoners.

De openingshandeling werd verricht door de wethouder van cultuur Carla Bode-Zopfi. Met de Zandheuvel erbij is het een echt Museumkwartier. Daarvoor werd het boek Van onbebeboomde bossen en dorre waterlopen over de geschiedenis van het Oosterhoutse carnaval gepresenteerd. Op dit moment is er een tentoonstelling te zien over de Oosterhoutse basisscholen.

De werkruimte van de Heemkundekring is Trefpunt Heemkunde genoemd en elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur geopend.

Geen opmerkingen: