donderdag 3 juni 2010

Het YouTubekanaal van het Regionaal Archief Tilburg - nieuwe mijlpaal

Op 27 november meldde ik vol trots dat ons YouTube kanaal een succes was. Inmiddels is een volgende mijlpaal alweer voorbij. Ergens vorige week zijn alle filmpjes samen op dat kanaal 20.000 keer bekeken.

Op 27 november stond de teller op meer dan 9000, dus in zes maanden tijd klikten de YouTubers bijna 11.000 keer op een filmpje van het Regionaal Archief Tilburg. Elke dag 60 films bekeken. Wauw!

Hoewel iedereen weet dat er gigantisch veel mensen op YouTube rondstruinen en filmpjes bekijken, is het resultaat van dit kanaal toch spectaculair voor een archiefdienst.

In de afgelopen zes maanden zijn er 10 filmpjes bijgeplaatst. Elke drie weken zo ongeveer een nieuw filmpje online beschikbaar. We hebben nu 32 abonnees. Het aantal neemt niet snel toe, maar telkens is er weer een YouTuber die besluit ons kanaal te volgen. Altijd leuk!

We blijven ook actief om filmpjes van anderen die interessant kunnen zijn voor de bezoekers van ons eigen kanaal, als favoriet te bestempelen zodat die ook een vermelding krijgen op de kanaalpagina. Zo kom je ook in beeld bij anderen.

De slechts bekeken film is een impressie van een bijenmarkt uit begin jaren dertig. Dat filmpje kan niet ingesloten (embedded) worden omdat de rechten niet bij ons berusten. Is dat de reden dat het filmpje niet zo vaak bekeken wordt? Dat anderen een filmpje wat ze leuk vinden in hun eigen website of weblog kunnen embedden zorgt vanzelfsprekend voor meer bezoek.

Het volgende minst bekeken filmpje geef ik hier meer aandacht. Wie weet helpt het! :)

2 opmerkingen:

Petra Robben zei

En welk filmpje werd het meest bekeken? daar ben ik dan wel nieuwsgierig naar? hebben we een top 3?

Luud de Brouwer zei

@Petra
We hebben zeker een top drie. Die wilde ik juist neit noemen omdat die al genoeg aandacht krijgen. Altijd die bovenste noemen... dat genereert geen interessant nieuw bezoek en nieuwe ontdekkingen. Maar omdat je er om vraagt:
1 - Bevrijding van Tilburg 27 oktober 1944 - 2413 weergaven
2 - Regionaal Archief Tilburg, een kennismaking - 1769 weergaven
3 - carnaval in Tilburg 1972 -
1667 weergaven