vrijdag 14 oktober 2011

De allerlaatste Lancier

Jarenlang heeft Regionaal Archief Tilburg om de zes maanden de Lancier uitgegeven. Abonnees bleven zo een beetje op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, afgesloten projecten, aanwinsten en nieuwe collega´s. Met veel plezier en toewijding werd de Lancier geschreven, in elkaar gezet en verstuurd naar de vele abonnees.

Maar tijden veranderen. Digitaal heeft het archief in de laatste twee jaar zóveel goedlopende kanalen voor informatie opgebouwd, dat de Lancier, met een verschijning van eens per half jaar, steeds een beetje achter loopt. We zijn ervan overtuigd dat onze lezers via het weblog, de digitale nieuwsbrief, Twitter, Facebook of een combinatie hiervan veel beter op de hoogte zijn van het reilen en zeilen van Regionaal Archief Tilburg. Het allerlaatste nummer van de Lancier is dan ook van de persen gerold valt één dezer dagen bij de abonnees door de bus, extra dik, dat wel!

In de laatste Lancier kijken we terug op de Dag van Zijnen, op 15 jaar archiefwebsite en op de Kermisplaatjes voor later. Er is aandacht voor 200 jaar Burgerlijke Stand, de Tilburg Wiki en ErfgoedEducatie Tilburg. De nieuwe fase van de Charterbank wordt besproken en Luud de Brouwer, hoofd Regionaal Archief Tilburg, sluit toepasselijk af met het artikel: 'Van Lancier naar digitale toekomst'.

Wilt u niets missen van het nieuws vanuit het archief?

-    abonneer u dan op de nieuwsbrief, een maandelijks overzicht van alle ontwikkelingen.
-    houd de website in de gaten
-    lees de artikelen op dit weblog en laat een reactie achter.
-    word vriend van ons via Facebook
-    volg ons op Twitter voor het dagelijkse nieuws
-    bekijk onze historische films op YouTube
-    raak geïnspireerd op het weblog van Kletskoppen en Zwarte Inkt, weetjes uit oude receptenboekjes uit de collectie van het archief
-    doe historische kennis op via de Charterbank, waar onderzoekers oude charters bestuderen en transcriberen
-    stel ons vragen via de chat, te vinden op de homepage van de website
-    vooral in educatie geïnteresseerd? Volg dan het blog van ErfgoedEducatie Tilburg

Lastig te vinden? Op de website achter Nieuwe media, daar vindt u ze allemaal op een rijtje.


Geen opmerkingen: