vrijdag 7 oktober 2011

Poll over social media

De maandelijkse poll op onze site is weer vernieuwd. In oktober gaan we op zoek naar de social media waarop onze gebruikers het meest te vinden zijn. Het gaat er niet om waar u als bezoeker een account voor heeft, maar waar u wel eens wat op leest, bekijkt of opzoekt, met of zonder account. Kan handig zijn voor ons om zo beter inzicht te krijgen in het bereiken van onze doelgroep via sociale mediakanalen.

In september polsten we of onze website gebruikers de maandelijkse digitale nieuwsbrief ontvangen. Er werd positief op gereageerd.
230 stemmen zijn ontvangen. Daarvan hebben 106 mensen, bijna de helft, een abonnement op de nieuwsbrief én lezen ´m ook. 63 mensen ontvangen ´m niet, maar zijn wel geïnteresseerd. 38 mensen weten niet dat die bestaat. Slechts 1 iemand vinkte aan ´m wel te ontvangen, maar niet te lezen.


Conclusie: ruim 43 % weet niet dat we een nieuwsbrief hebben of krijgt ´m niet gevonden. Reden om dat prominenter op de website te plaatsen!

Voor nu: abonneren op de nieuwsbrief kan hier.

Tip voor die ene persoon die de nieuwsbrief wel ontvangt, maar niet leest: afmelden is heel eenvoudig. Wettelijk zijn daar regels voor, waar we aan voldoen. Onderaan onze nieuwsbrief staat altijd de mogelijkheid om af te melden.

Geen opmerkingen: